Teamfoto AMD Vastgoedonderhoud
Gevestigd in Utrecht, dus snel op locatie!
Het plaatsen van krachtstroom in uw woning Redactie, 22 januari 2024
Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van AMD Vastgoedonderhoud een dagelijkse klus.

Zou u graag willen genieten van een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Of ben je overgestapt op een elektrische auto en wil je een oplaadpunt voor je deur installeren?Zowel voor een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Om uw apparaten optimaal te laten werken, is het essentieel om krachtstroom aan te leggen. Het nauwkeurig aanleggen van krachtstroom vereist voldoende kennis en informatie. Schakel daarom altijd een ervaren vakman in voor het aanleggen van krachtstroom.

Welke apparaten hebben krachtstroom nodig?

Om apparaten te laten werken die extra vermogen vereisen, is krachtstroom van 380 volt vereist. Zoals warmtepompen, sommige elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen, of laadpunten voor elektrische auto's. Het verschil met de gebruikelijke 230 volt is dat krachtstroom gebruikmaakt van een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Het aanleggen van krachtstroom

Wanneer een vakman krachtstroom in uw huis installeert, doorloopt hij verschillende fasen. Een professional installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog steeds een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het misschien nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een optimale werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het belangrijk dat de netbeheerder de aansluiting zwaarder maakt. Bij het installeren van krachtstroom wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Bij het installeren van krachtstroom controleert de vakman altijd of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn.

Als u uw elektrische auto wilt opladen met krachtstroom, moet de kabel vaak door naar buiten geleid worden. Ter bescherming van de kabel wordt vaak gekozen voor een ijzeren omhulsel, wat de kosten iets doet stijgen. Het is van belang om op te merken dat niet alle apparaten krachtstroom nodig hebben, afhankelijk van de vereisten van uw apparatuur.

Overweegt u om een aanvraag te doen?

Bij het overwegen van het inhuren van een vakman om krachtstroom aan te leggen, is het belangrijk om de volgende checklist in gedachten te houden. Welke elektronische apparaten in uw woning vereisen krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat positioneren?Hoe ziet uw meterkast er precies uit? In welk jaar is uw woning gebouwd?

Het installeren van krachtstroom is een delicate taak en dient te worden uitgevoerd door een professional. Voor een geslaagde installatie is het van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige vakman. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1005

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over AMD Vastgoedonderhoud

AMD Vastgoedonderhoud beschikt over vakbekwame elektromonteurs die u de beste service aanbiedt tegen scherpe prijzen!